v. 38

Har mått jättekonstigt flera dagar irad.. Helt sjukt trött. Känns som att man börjar bli sjuk fast det bryter aldrig ut. Mår illa och känner mig nästan lite deppig. Måste ju bero på att det verkligen inte är lång tid kvar ?
Skumt är det i alla fall.
Vi var och hälsade på på akademiska förra veckan. Känns skönt att veta vart man ska och hur allt fungerar. Det är ett av Sveriges bästa sjukhus och jag vet att vi kommer att vara i goda händer. Jag känner mig redo och jag längtar så mycket efter min lilla bebis nu.
 
Jobbar 2 pass till sedan ska jag vara ledig hade jag tänkt. Det är skönt att bara vara hemma och fixa. Jag vill att det ska vara städat och fint här hemma ifall att det skulle sättas igång. Vill komma hem till ett fint och städat hem.
 
 
 
 
Barnet:
 
Barnet förbereder sig nu för att födas. De flesta av alla barn som föds i Sverige kommer ut mellan vecka 37+0 och 41+6. Ungefär sex procent föds före fullgågna 37 graviditetsveckor. Det råder oklarheter om vad som sätter igång förlossningen, men en forskning säger att det är barnet som bestämmer när det vill komma ut. Man anser då att graviditetslängden finns i ditt barns arvsanlag. Det anlaget har alltså bestämts efter vad som är normal graviditetslängd i din och din partners familj. Att barnet vuxit till en viss storlek samt om föregående fosterdel är fixerad eller inte har ingen direkt betydelse för när förlossningen sätts igång, men moderkakans livslängd spelar in.

Vikt 3 200 gram.

 

Mamma:

Vissa kvinnor ökar i vikt under hela graviditeten, andra stannar av mot slutet. Båda sätten är helt normalt. Däremot ska du vid plötslig viktökning eller viktnedgång kontakta din barnmorska. Nu kan det vara svårt att hitta kläder som räcker till. Klä dig bekvämt. Bylsiga, luftiga tröjor och byxor är helt rätt. Du har nog att fundera över och behöver inte öka bekymren genom att klä dig obekvämt. En del gravida kan uppleva en ilande känsla när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten. En del kvinnor drabbas av besvär med diarré i slutet av graviditeten. Det beror troligtvis på en ökning av hormonet prostaglandin som har till uppgift att tömma tarmen inför förlossning.

Den allra sista tiden brukar de blivande föräldrarna ägna tid åt att ”boa”. Städa, pyssla, gå igenom lådor och garderober. Samtidigt som detta är ett förberedelsearbete blir det också en bearbetning av det förgångna.




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback