Träning, bakning och en sjuk bebis
R & M åkte iväg på lite äventyr ikväll. Då gäller det att sätta gasen i botten och försöka hinna allt man vill. Började med att göra en bulldeg och medans den jäste körde jag ett biceps, triceps & mage pass. Så jäkla skönt !
Provade ett nytt recept idag. Blev inte alls kompis med degen !! Därför blev bullarna sjukt fula. Men dom var i alla fall väldigt goda :)
Men sen kom en tookvarm bebis hem <3 lilla pluttan fick 39 graders feber från ingenstans ? :/
Stackars liten.. Ska snart kolla feber igen och ge en Ipren innan vi sover.
Blir alltid lika orolig när hon är sjuk. Vill sitta och vakta hela natten.
Provade ett nytt recept idag. Blev inte alls kompis med degen !! Därför blev bullarna sjukt fula. Men dom var i alla fall väldigt goda :)
Nybakad bulle & ett glas mjölk, det är bra gott det :)
Receptet: ( jag struntar alltid i kardemumman. Tycker inte det är gott )
För ca 30 bullar behöver du:
50 g jäst
125 g smör
5 dl mjölk
250 g kesella vanilj
1 dl strösocker
2 tsk kardemumma
1/2 tsk salt
ca 12 dl vetemjöl
fyllning:
75 g mjukt smör
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
Pensling & dekoration:
ett lättvispat ägg
pärlsocker
- Smula jästen i en bunke.
- Smält smöret i en kastrull.
- Tillsätt mjölken i kastrullen och värm till 37 grader.
- Häll vätskan över jästen och rör tills jästen har löst sig helt.
- Blanda i kesella, socker, kardemumma och salt.
- Tillsätt vetemjölet lite i taget och arbeta in i degen, spara några deciliter till utbakning. Arbeta degen kraftigt tills den är smidig och släpper bunken.
- Strö lite vetemjöl över degen och täck med en bakduk. Låt jäsa till dubbel storlek i ca 30 minuter.
- Blanda smör, socker och vaniljsocker till fyllningen.
- Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den väl.
- Dela degen i 2 delar och kavla ut varje del till en rektangulär platta (ca 1 cm tjock).
- Bred på fyllningen ovanpå med hjälp av en smörkniv och rulla ihop degplattan och skiva i ca 15 bitar. Lägg dem i pappersformar på en bakplåt.
- Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 30 minuter.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
- Gräddas i nedre delen av ugnen 10-12 minuter i 225 grader.
Trackback