Jag älskar dig

 
 

Mollie <3

 
Den 1 December 04.47 kom vår älskade lilla tjej till världen. Två veckor över tiden gick jag och dagen innan igångsättning gick vattnet och fem timmar senare var hon ute.
Jag är riktigt glad att förlossningen gick så bra. Skönt att det gick fort och att jag slapp igångsättning. Hade världens bästa barnmorskor och på bb var alla helt otroligt snälla och hjälpsamma.
 
1/12 var helt klart en sjukt bra dag att föda barn på eftersom att vi nästan var helt ensamma både på förlossningen och bb. EN bebis till på bb såg vi, annars var vi själva där :)
 
Mollie var inte så stor när hon kom ut. 3310 g och 50 cm lång. Hon behövde nog sina två extra veckor i magen. Fy vad liten hon skulle ha varit annars.
 
 
Just nu är man bara i en bebisbubbla ♥ Hon är helt underbar. Så vaken och pigg. Ler och är bara världens sötaste!
 
 
Här kommer en liten förlossningsberättelse. Allting var som en dimma och jag kommer inte ihåg allt, R har berättat mycket i efterhand men jag gör ett försök !
 
 
Lördag, Dagen innan igångsättning. Det var svårt att tänka på något annat än vad som skulle hända dagen efter. Men vi försökte fördriva tiden så mycket vi kunde. Åkte till Gräsö och var där hela förmiddagen. På eftermiddagen/kvällen var vi bara hemma och greja. Klockan började närma sig tolv och det dags att gå och lägga sig.
 
När jag la mig i sängen hände det något i magen. Går inte att förklara men jag frågar R "Vad var det där ?" Som om han skulle veta det haha.. Jag ställde mig upp och då började vattnet forsa !
Stod med en handduk mellan bena och började nästan garva. Vad i helvete ? Både jag och R var lite i chock tror jag.
 
Ställde mig i duschen istället och då börjar värkarna krypa sig på. Rasmus ringer till förlossningen och dom säger att jag ska ta två alvedon och gå och lägga mig. Sedan vill barnmorskan prata med mig. Har redan börjat få rätt ont så försöker prata med henne så "normalt" jag kan. Det jag fick höra var "det här kommer att ta lång tid eftersom att du är förstföderska och bla bla bla... Jag talar om för personen att jag bor i Öregrund och att det är långt att åka, då svarar hon med att " ja, men du kan vara 10 cm öppen och ändå köra helt lugnt till förlossningen". OKEJ ? Ja, men då stannar vi här då..^^
 
En timme senare slänger R in väskan och mig själv i bilen. Nu har jag ONT ! Fick aldrig någon paus och börjar nästan få smått panik. Jag var helt säker på att vi skulle få vara hemma i flera timmar innan det skulle hända något. Men det är ju så svårt att veta när man aldrig har fött barn förr ! Jag sa till R flera gånger "dom kommer tycka att jag är världens mes om jag åker in efter en timme ! Jag kommer vara öppen max 2 cm", men R tyckte att vi skulle åka ändå och ärligt talat så klarade jag fan inte av att vara hemma längre.
 
Bilresan kan ha varit det jävligaste jag varit med om. AJ AJ AJ ! Det gick i 150 men tiden gick långsamt när man hade så ont. R försökte hålla i mina ben för att dom skakade så sjukt mycket haha. Hoppade i sätet x)
 
Väl framme vid sjukhuset var min enda tanke, hur fan ska jag ta mig in ? Men jag fick en paus och jag sprang in. Barnmorskan mötte oss. Hon kollade på mig och sa "Eh, du kan gå rakt in på förlossningen. Jag ser på dig att det är på gång."
"Du är 7-8 cm öppen, du har jobbat på bra hemma."
 
Det tog låång tid innan hon kom ut. Över en timme. Men dom sa att det var bra eftersom att allting annat hade gått så snabbt. Trodde aldrig att hon skulle komma ut men med ren jävla ilska kom hon tillslut haha !
Lustgasen var helt klart min bästa vän. Hann inte med någon annan smärtlindring men det funkade bra med bara den och ett stadigt grepp i sängkanten ;) ha ha..
 

Jag hade två barnmorskor och en som utbildade sig med på förlossningen. Dom lämnade oss inte en enda gång och dom var helt otroligt snälla :)
R var också helt bäst :) Han gav mig saft och jag kramade sönder hans hand. ^^
 
Efter förlossningen var jag helt sjukt pigg. Gick och duscha, packade iordning alla grejer och ville bara gå till bb. Jag kunde inte förstå hur R kunde vara så trött !? Var det han eller jag som hade fött barn haha ? R och Mollie deckade i fåtöljen och jag satt mest och väntade.
 
Vi stannade ungefär 30 h på bb eftersom att jag hade gått över två veckor. Mamma/mormor kom och hälsade på också :)
 
Kanske inte den bästa förlossningsberättelsen men aja ! Nu vaknade min bebis så har inte tid att sitta här längre ;) Tjao !