Freddystore.se

Älskar mina nya brallor ! Måste säga att all rumpträning har börjat ge resultat. :) Den har fått sig ett lyft, men större ska den bli. ;)










Sina första steg

Igår gick Mollie sina första steg. Det var så häftigt och så stort !! Jag är så glad att jag inte missade det :) 
Jag, R och M var i köket. Mollie höll i sig i ett skåp men sen släppte hon bara och tog tre steg mot mig :))) min lilla plutta !!


Idag ska vi till Uppsala och hälsa på Milla :)






Hon heter MOLLIE !!!!

Det här med namn alltså.. Det är inte många som fattar att Mollie heter just Mollie och inte Molly ! 

Det är som att kalla någon som heter Emmelie för Emmely.... Irriterande !



5 saker

5 saker om mig !

1. Jag älskar att skriva och har alltid gjort. Jag och min mormor skrev alltid sagor när jag var liten. Hon har sparat alla haha ! En saga är lite speciell för den handlar om en flicka som heter Molly :) redan då tänkte jag på det namnet. Jag var 12 år.

2. Jag älskar att baka och pyssla med sockerpasta. Det roligaste jag vet är att göra tårtor. 

3. Är uppvuxen på landet och hela mitt liv handlade om hästar. Var i stallet varje dag tills att jag var 15 år och flyttade. Saknar det ibland.. 
Känns bra att man var ute varje dag efter skolan. Man mockade skit även om man var sjuk :) fanns ingen tid till att sitta vid datorn. En timme efter klockan 18 kunde man sitta (då var det billigare) haha men datorn var så seg så det tog låång tid..

4. Jag är sjukt mörkrädd och tror på spöken ! Jag vågar inte sova hemma själv och om jag är hemma själv på kvällen är alla lampor tända. 

5. Jag hatar ordet "hen". 







Jobb

Jag & R går om varandra just nu. När han är ledig jobbar jag och när jag är ledig jobbar han och hjälper folk med olika husbyggen. 


Knasigt att ställa om klockan när man har barn. Helt plötsligt stämmer ingenting x)

M vakna 06.40 sovit hela natten i sin säng. Duktig tjej :)
Gick upp, koka havregrynsgröt till M, drack kaffe, kollat teletubbies, klätt på oss/borstat tänder osv, gått ut på promenad och M sover, hunnit börjat med lunchen och inser att klockan bara är 09.43 !? Eehh.. Dagarna blir ju lite annorlunda när man har barn haha :) 

Sen kommer R hem och byter av mig och då är det dags att jobba igen. Hoppas jag hinner borsta håret innan ;)



Fick en pumpa & fin blomma av mamma :) pumpan ska bli en lyckta sen hade jag tänkt.


Småbarnsförälder ^^

Haha ett ständigt jagande ! Min lilla buse är helt galen. Bara garvar när man säger "ajaj". Kommer få problem med den här damen ;) 
Jag kan ju inte låta bli att garva när hon gör massa tok. Hon ser så jäkla busig ut.


Har sån sjuk träningsvärk i rumpan idag. Körde ett hårt pass och sen jobbade jag och då står/går man ju hela tiden. Grymt !

Får väll vila benen idag så man är redo för jobbhelgen :)


Mollie-lunch ! Torsk blev det. Har börjat skriva en matdagbok så man kanske kan komma på vad tusan hon är allergisk mot. Stackarn, är inte bra alls idag :/



Påfyllning




Yeah








Torsdag !

M är lämnad hos mormor. Jag ska ta min animus och medans den börjar värka hinner jag skura badrummet, vika tvätt, plocka disk osv. Sen kör vi ett hårt ben/rumpa-pass ! 
Sedan äta, duscha och jobba ! Grymt :)




Onsdag

Fullt ös idag. Helt slut !

M somnade halv 8, hon har lekt så mycket så hon var också helt slut :) 


Det går så bra för henne att sova i sitt rum. Man märker att hon sover så djupt och skönt när vi inte stör henne.  
Just nu är det alltid R som lägger henne eftersom att jag springer upp på natten och stoppar i nappen och sånt :)

Vi har gått över till välling nu. Slut på ersättning och det är ju mycket mer mättande med välling så det gör nog också att hon sover bättre :)

Det är bara att lägga henne i sin säng, bädda om och säga godnatt. Hon blir mer störd när man står bredvid och kollar på henne.. Det är bara att gå ut ur rummet så somnar hon ganska snabbt :)

Vaknar nästan alltid vid 7 på morgonen. Det är en bra tid tycker jag. När hon sover till närmare 9 så blir dagen så konstig på något vis :) 

Ska fortsätta slappa i soffan. Jobba imorrn !


Kör ba kööör

Gav mig ut på en kort springtur !  Höll ett högt tempo hela vägen (livrädd haha). Så mörkt och som vanligt inte en kotte ute men man känner sig ju alltid jagad när det är mörkt ^^

Körde lite triceps på det och sen skulle Rasmus lära mig hur man gjorde "krokodilen" i lumpen, så vi har legat och krälat här på golvet. Man skulle "smyga sig fram" men det är svårt att se smidig ut när man har arslet upp i vädret för att man har alldeles för svaga armar. Gav upp och nu är jag svettig ! Skönt.








Trött..

Trött mamma.. 



Första gången man satt sig i soffan idag. Men det var nog alldeles för skönt ^^ ge sig ut på lite intervaller kanske ? 


Idag har Mollie kommit på att man kan klättra i trappan. ^^ 
Det här med att vara så tidig med allt har hon verkligen inte fått från mig. Eller så var jag sen med allt.. Vet inte, men jag var iaf världens fegaste unge och klättrade/rev inte med allt jag inte fick ;) 

M älskar sladdar också.. Skit bra ! 
Den här ungen kommer ge mig gråa hår i förtid :)





Satan



Inte för att vara kärring men fa-an va jag har ont i fingret ! Körde in en vass sak under nageln. Åh, SÅ skönt !



Pw

Tog en promenad till tomten ! 
Vill att vårat hus ska stå där nuuuuu !! Orka vänta till våren huhu..


Laga mat nu. Sen träna !



Buskorv

Idag har vi lekt med S & M :)
Varit ute och busat på eftermiddagen osv. Min lilla sötskrutta !








Fett

Snacka om att man har lagt på sig. Det känns så i alla fall. Vågen står på 48.0 kg.. Hm, det går trögt tycker jag.

Inge roligt att lägga på sig men det är nice med muskler (förhoppningsvis får jag mer). Helst vill jag bara ut och springa, köra två pass om dagen men då kommer jag aldrig få dom resultat jag vill ha. Aja, det är bara att kämpa på och ta i lite mer med vikterna ;) 

Klart man myser lite extra när höstmörkret smyger sig på, men ibland kan det bli lite för mycket av det goda. Hm.. Vart försvann min karaktär ? Den var bra som fan förr ^^




Jag kan inte förstå

Jag kan inte förstå att Mollie snart blir 1 år. Lilla plutt, vart har tiden tagit vägen ?


Stora magen ! Uppsvällda ben och ansikte, halsbränna och foglossning från helvetet. Tur att man glömmer bort !

V. 40.. Däär var jag beredd att göra vad som helst för att få ut henne haha ! TungtTungt.








Lite nytt

Nu är vi hemma i Öregrund igen. Ikväll ska vi på bankmöte, M ska vara med farmor och imorgon kommer Emmelie & Tilde hit :)





Nya skor

Tiden går fort när man är här. Varit ner på stan och köpt fodrade galonisar och nya skor, så nu kan M vara ute och krypa för fullt !
Det blev ett par kavatskor :) jättesöta.



Söt bild på kusinerna imorse. Kusinen är redo för dagis med lockigt hår och nya juicy couture kläder ;) 
Mormor skämmer bort dom här barnen med märkeskläder från NK. Mollie har fått såå fina kläder. Fast imorse körde hon på en urtvättad dermasilkpyjamas och ett par skitiga byxor ;) haha..







Träning

Nyss sprungit 40 min på mammas nya Springband ! Inbyggd fläkt och grejer :) gryymt !




Haha där är jag uppe till vänster ! Ungefär samma frisyr nu ;)



Sala

Har haft en kanondag i Sala faktiskt. :) orkar inte berätta allt, är helt slut i huvet haha.. Mollie ligger iaf och sover i resesängen :) hon är också helt slut efter en massa bus !


Fika på stan med Viola, Nikkie & Casper. :)
Mollie &  Nikkie skulle hålla varandra i handen haha. Sött !


Sen har dom här galningarna härjat resten av dagen. ;)





Kaffe

Idag behövs kaffe. Nej då, inte riktigt så farligt men lite trött är jag allt. Blivit bortskämd med så bra sömn dom senaste dagarna.
Imorse hörde jag M från sitt rum klockan 5 !! För mig är inte det morgon. M trodde att hon var hur pigg som helst men det var hon inte.
Gick in i hennes rum, la henne ner, bäddade om, gick ut.. Fick göra så några gånger sen låg hon kvar och somnade om. 
Det gäller bara att orka göra detta fem på morgonen. Så mycket lättare att bara lyfta över till vår säng, men nu har M en egen säng och där ska hon sova nu. 
Hon får alltid komma och gosa i vår säng när det är morgon :)

Men nu måste vi börja göra oss iordning ! Uppsala idag och sedan Sala efter det.




Framtid

Har en trött liten tjej som sover ute i vagnen efter att ha varit och lekt med sina små kompisar :) Herregud va stora dom börjar bli nu alltså.. Vad hände med bebisarna som bara låg och kollade i taket och sparkade med benen ? Får nästan lite ångest..

Fick även ett samtal som gör att huvudet jobbar lite extra just nu. Inte varje dag man får ett jobberbjudande bara sådär !

Framtiden.. Vad vill jag ? Vad funkar ? Vad är bäst ? Jag vill så mycket men allt går inte ihop. Speciellt inte nu när man har barn.
 Det här pusslet som man har sätt så många andra familjer hålla på med kändes såå långt borta för ett tag sen, men börjar inse att Mollie börjar bli stor. Dagis, hämtning, lämning, barnvakt hit och dit kommer snart bli vardag. Phu.. 

Aja, det blir nog bra till slut. Säger som mormor alltid säger " man ska vilja mycket när man är ung." Sant ! Hur tråkigt vore det om man aldrig ville nånting ^^










Läsa

Att ligga och läsa innan man ska sova har inte hänt sen M föddes. Men nu när hon har flyttat in i sitt rum så kan jag ju göra det :) älskar att läsa ! 




Vilken helg !

Hunnit med bra mycket i helgen.
 Har precis lagt mig i soffan. Mollie sover gott i sitt rum :)

Tänkte slänga in lite bilder på det vi har pysslat med i helgen. Har även hunnit med att köra en massa grejer till Gräsö också. Känns bra att ha rensat bort lite !

Tyvärr så har det hänt något med min mobilkamera så bilderna blir jätte suddiga :/

Före:



Efter:




Mollies fina hylla som Rasmus har gjort !

Före:



Efter:



Älskar tapeten i vårat sovrum :)


Det här är det vi har hunnit med. Det är såklart inte helt klart. Saker ska upp på vägarna, nya gardiner ska köpas och lite andra saker :)
Känns riktigt bra men guuuud va man längtar till i vår när vi ska bygga hus. 
Ska bli så förbannat skönt att slippa det här jäkla snetaket !! Blir galen. Har alltid hatat snetak och kommer alltid att göra. Förstör ett helt hus !! 



Duktig !

Dagens M som sovit i nytt rum i sin säng från 20.00- 7.30 ! Stolt mamma :)




Hjärtat

Min fina lilla Mollie <3 
Det är så roligt att se dig upptäcka nya saker. Din första höst. Kollar på alla färgglada löv med stora ögon för att sedan ta dig en smakbit. ;)




Maaat

Man blir hungrig när man har sovit i över två timmar ute i vagnen !




Natt 3

Tredje natten M sovit i sin säng hela natten :)) har bara stoppat i nappen några gånger. 


Håller på och grejar för fullt här hemma :) kommer bli bra detta. Wiho !



Det är sån söt tjej i spegeln ! ;)




Natt 2

Igår somnade M 20.30. Pappan fick sova på soffan så han slapp höra oss om det skulle bli något skrikande ;)

02.30 vaknade jag av att M satt upp i sängen. Huur trött som helst.! Två gånger la jag henne ner igen och bäddade om henne. Sen sov hon till 8 imorse :) min duktiga lilla tjej.

Jag har ju såklart hört varje litet ljud från henne. Försökt haft is i magen och bara gått till henne om hon varit ledsen eller suttit/stått upp.!
Har försökt att tänka att "det där kommer jag inte höra när hon sover i eget rum så jag bryr mig inte om det nu."

Hon är ju smart, för nu vet hon att så fort hon kliar sig så kommer vi. Tar man upp henne så slutar hon på en gång.
Nu får hon klia sig helt enkelt. Hon slutar efter ett tag.. M har ju en dermasilk pyjamas som man kan dra tyg över händerna på, så hon kan aldrig klia sönder sig. 

När hon var liten så fick man ju alltid höra att bebisen känner av om mamman är stressad och skriker bara mer då, men om mamman är lugn och trygg så blir barnet det också.
Jag tror att det är precis likadant nu. Är mamman bestämd med att "du ska sova här" det finns inget annat alternativ så tror jag att bebisen kommer att lita på det till slut.
Men om mamman velar med sitt beslut och helt enkelt inte har bestämt sig för att bebis ska sova i sin säng så kommer det aldrig gå. 
Dom känner att mamman inte är trygg med sitt beslut och hur tusan ska dom då kunna sova gott då ?


Eller var det bara så att pappan inte väckte oss inatt med sitt snarkande ? Haha vet ej.. :) aja snart slipper Mollie bli väckt av oss när hon får sitt eget rum. 


Instagram

För några veckor sedan tog jag bort min instagram ! Inte helt för man behöver logga in på en dator och krångla..så den finns kvar men används ej !



Natt 1

Första natten att få Mollie att sova i sin säng HELA natten. 
Har jag väl bestämt mig för något så är det bara det som gäller. Samma sak när jag slutade amma. Till slut kommer jag till en gräns och då är det bara STOPP. Fast det har bara varit till min fördel hittils. Har liksom inte gjort det svårare än vad det är. "Jag tänker inte amma längre" nej, då gör jag inte det bara !
Nu får inte M sova i vår säng längre eftersom hon ramla ur den igår !
Nästa gång kanske det inte går lika bra och då skulle jag aldrig kunna förlåta mig själv, så därför är det slut med det.
I helgen ska vi göra om uppe och då ska hon få flytta in i sitt rum.
 
Inatt vaknade hon halv 1. Hon visste inte riktigt själv vad hon ville. Bara kliade sig hysteriskt ! Tog upp henne en stund. Hon var inte ledsen. I vanliga fall brukar vi bara lägga henne i vår säng och så somnar vi alla om men nu la jag henne i sin säng igen.
Mollie ställde sig upp, jag la henne ner och bäddade om henne. Hon ställde sig upp igen, jag la henne ner... Jaaa sådär höll vi på i över en timme ! Hon var inte ledsen hon undrade mer vad tusan jag höll på med haha..
Jag tänkte bara att "ja, hon blir ju trött till slut." Och mycket riktigt ! Till slut somnade hon faktiskt. 
Hade inte spelat något roll om det hade tagit en timme, två, tre eller hela natten ! Jag hade bestämt mig och jag vann :)
 
Imorse sov hon till 7. Då fick hon komma till vår säng en stund. Gosigaste ungen ! Igentligen vill jag sova bredvid henne för alltid. Finns inget mysigare !
 
 
Kommer väll få hålla på såhär några nätter men så är det..
 
 
 
 

Armar



Sakta men säkert går det framåt för mina armar. Cirka 7 månader mellan bilderna.