Maränger

Jag gjorde efterrätten på midsommar och det blev en väldans massa äggvita över. Skulle bara ha gulan. Så idag gjorde jag små söta rosa maränger med smak av hallon :) hade lite sött strössel på också !

Jättegoda ! 




Helgen

Har haft en grymt bra helg med familj & vänner. :) såå mysigt !

Igår/natt var den här mamman ute på bus ;). Det var dock en helt otroligt städad och i princip nykter mamma. 
Mjukstartar lite :) kände mig helt galet busig i början (HaHa). Kändes som att jag gjorde något jag inte fick typ..
Men det är verkligen helt annorlunda att gå ut nu när man har barn. Jag har ju inte druckit en droppe på 1 1/2 år så jag kände mig rätt bortkommen på krogen. Men jag hade en jätte rolig kväll och det var rätt kul att garva åt alla fulla människor som gjorde bort sig :)

Nu har jag precis kört ett biceps & axlar pass ! Mollie är med mormor på långpromenad och R åker vattenskoter.

Får se vad som händer ikväll. Bara ta det lugnt skulle jag tro :)




VÄX då armar !! Ni är ju löjligt små haha :)


No pain no gain



Helt ok gick det ! Lättare att springa utan vagn :)
Hade dock motvind hela vägen.. Ont i örona nu :( blåser as kallt. 


NU: proteinshake, havregrynsgröt med lågkalori äppelmos + kaffe ! 

Midsommar

Dagen startade jävligt bra kan jag säga ! Vaknade ju upp med min fina familj och plus i kanten var att vågen stod på 46.8 kg !!! Wiihoo.

Och innan alla tråkiga jävlar sätter morgonkaffet i halsen och kallar mig dålig förebild osv så TÄNK PÅ att jag är KORT ! 


Nu ska jag ut på en springtur innan frukosten och sen ska vi väll starta midsommarfirandet. Vi flyr Öregrund och åker till Gräsö :)




Sant




24 år

Idag blir jag 24 år. Det firades med ett svettigt rygg & axlar pass nyss. 

Annars har dagen varit som vilken dag som helst. Inga tårtor och grejer en helt vanlig Torsdag heller ! Nejnej :)




True




Alkoholfritt

Kör på alkoholfritt på midsommar. Hoppas den är god :) Skulle smaka riktigt mycket jordgubbar sa dom.





Benskydd

Jag är som en häst och skulle behöva benskydd när jag springer x)
Sparkar till mig själv hela tiden..!


 


Aprikos-puré

250 g torkade aprikoser
5 dl vatten

Koka i ca 10 min och mixa sedan till puré. Gott och rikt på järn :) 
Mollie älskar detta. 



Triceps & Mage

I början av kvällen hade jag huvudvärk och kände mig bara allmänt omotiverad, men ett mage/triceps pass + proteinshake senare känner jag mig på topp igen !

Kommer att sova gott inatt :)


Paus



Maaat ! 

Morgonformen !



Få fram magrutorna som finns där under så är jag rätt nöjd :)


Idag ska jag väll bra fortsätta att städa här hemma.. Jag och R höll på till sent igårkväll. Skurade golven, skåpluckor, lister, köksstolar mm. Slängde ut alla mattor, stolsdynor, blommor osv.. Känns inte alls särskilt hemtrevligt just nu.
Ska nog gå till affären senare och köpa lite nya blommor.
Mattorna vet jag inte alls vad vi ska göra med. Billigare att köpa nya än att lämna på kemtvätt typ :s

Dom flesta säger att vi åker på att köpa en ny soffa :( Det har jag inte alls lust att lägga pengar på just nu. Vår soffa är bara 2 år gammal ! Känns som att kasta 20 000 typ åt skogen :/
Ska iaf lämna kuddfodralen på kemtvätt men det verkar inte finnas någonstans i närheten så måste åka till Uppsala ! 
Vill inte ens veta vad det kommer att kosta men det borde iaf vara billigare än att köpa en ny soffa. 

Vår tvättmaskin borde gå sönder efter dom här dagarna haha.. Den går varm kan man säga !

Nej, nu ska jag fortsätta städa lite innan M vaknar. Hon sover ute i vagnen :)


Sanera

Att sanera efter en katt är 10000 ggr värre än att flyttstäda kan jag tala om !

:(

:(

Nu har min älskade lilla misse åkt ifrån oss. Hon får bo hos min mamma..
Det känns så sjukt sorgligt och jag saknar henne redan. 
Känner mig som världens elakaste människa.

Förlåt missan.


Vi kunde ju helt klart fått ett mycket värre besked än att Mollie är allergisk. Men att hon inte tål husdjur är så svårt för mig att acceptera på något vis..
Jag är uppvuxen med hästar, katter, hundar, kaniner, marsvin osv. För mig är inte ett hem ett hem utan ett husdjur.

Självklart går Mollies hälsa i första hand och saneringen här hemma har börjat.

Men det känns så otroligt tråkigt... Jätte tråkigt verkligen.


Var tvungen att rensa skallen och har precis kommit hem från en springtur på 5 km. Gick så jäkla bra !


Nu ska jag fortsätta "städa bort" en familjemedlem här hemma. 
Ångesten är stor.



Det är helt sjukt att påstå att det skulle vara ohälsosamt att träna för mycket eller att äta nyttig mat

Vad de flesta människor idag saknar är just ett liv i rörelse med bra och näringsrik mat. Det är långt mycket bättre för oss att träna för mycket och äta för hälsosamt än att förstöra sin hälsa med Fredagsmys!Helg efter helg.

Läs gärna detta inlägg skrivet av Jonas Colting:
coltingblogg.com

Om ortorexi och fredagsmys.

DET ÄR FREDAGSMYSET SOM BÖR IFRÅGASÄTTAS! INTE TRÄNING OCH NYTTIG MAT!

I TV4;s Helt Sjukt den 9 april så debatterades ortorexi. Programledaren David Hellenius flankerades av bland annat läkaren Erik Rydlund, hälsoexperten Yvonne Lin och journalisten tillika löpentusiasten Claes Åkesson. I programmets svallvågor har ortorexi diskuterats i massmedia och i sociala medier.

Utgångspunkten för diskussionen är antagandet att det idag finns ett växande problem med människor som tränar för mycket och äter för nyttigt och att det skulle leda till en osund fixering som orsakar ett osunt beroende.

Så dumt och missriktat! Vilka signaler sänder den retoriken? Hur kan träning och nyttig mat bli ett osunt beroende? Och hur många lider egentligen av äkta ortorexi?

Det är väl snarast så att 99% av svenska folket skulle må bättre av att röra på sig mer och att äta mer samvetsgrant! Att det sedan finns människor med tvångsmässiga beteenden har inte med ämnet att göra. De finns representerade i alla företeelser och i alla samhälleliga skeenden. Men att problematisera en medveten livsstil som kretsar kring träning och hälsosam mat är lika dumt som att säga att anorexia beror på vårt behov av att äta.

Kan man träna för mycket? Naturligtvis. Men att träna för mycket är långt mindre skadligt än att träna för lite. Inget är så destruktivt för vår organism som brist på aktivitet, stimulans och syresättning. Vår mänskliga kropp är gjord för rörelse och aktivitet. Varje dag och helst flera gånger per dygn. Människan har en enorm kapacitet att återhämta sig ifrån fysisk överansträngning och trötthet. Men vi återhämtar oss inte ifrån underansträngning. Tvärtom, det tar livet av oss. Underansträngning tillsammans med raffinerad och sockerspetsad kost är orsaken till vår samtids vanligaste dödorsak, nämligen livsstilsrelaterad hjärt- och kärlsjukdom. Att i ljuset av den vetskapen lyfta träning och nyttig mat som ett problem, är helt barockt.

I mitt yrke som idrottsman, föreläsare, författare och hälsocoach har jag aldrig träffat någon som blivit sjuk av att träna för mycket eller av att äta för nyttigt. Däremot träffar jag varje dag människor som lider av den raka motsatsen; stillasittande och onyttig mat.

Hur många känner ni som mår dåligt av att äta för nyttigt? Hur många känner ni som är sjuka av att ha sprungit i skogen för ofta?

Vi lever i en tidsanda som hyllar de snabba kickarna. Det leder till en genvägsmentalitet kring hälsa i allmänhet och träning, kost och vila i synnerhet. Istället för att jogga en timme i skogen söker många en femminuterslösning. Istället för att ägna tid åt att handla och laga mat från råvaror ersätts måltider av pulvershakes och halvfabrikat. Istället för att sova tillräckligt på natten så tror många att begreppet ”vila” handlar om att vara inaktiva på dagen, ivrigt påhejade av experter som Lin och Rydlund. Istället för att leva rörliga och fysiska liv så spenderar svenska folket kvällarna i TV-soffan i sällskap med godis och läsk under det numera närmast institutionaliserade Fredagsmyset. Ett Fredagsmys som också spiller över till Lördagsmys och Söndagsmys. Vem ägnar sig istället åt Fredagslöpning med hela familjen? Vi har en generation barn som idag växer upp och som kommer att associera värme, kärlek och familjetid med socker och stillasittande. Det är ett problem! Vem diskuterar det? Det, om något, är Helt Sjukt!

Jag vill påstå att inget är så mänskligt som vårt behov av att möta motstånd. Människan är en uråldrig biologisk organism som härstammar ifrån tusentals generationer av samlare, jägare och nomader. I vårt DNA finns ett djupt nedärvt behov av att få jobba sig fysiskt trött. På det sättet fungerar träning idag som en ventil för den moderna människan, balansen mellan den överstimulerade hjärnan och den understimulerade kroppen. Det är därför inte sjukligt att ha dåligt samvete eller känna sig olustig över ett missat träningspass, det är istället en helt naturlig reaktion och något sunt! Det är stillasittandet som borde ge oss dåligt samvete.

Livet handlar om att inte ge upp. Hälsa handlar om att göra det bästa man kan med det man har. Ibland gör det ont. Både livet och kroppen smärtar. Det är också naturligt. Men det betyder inte att vi ska ge upp för det. Det finns otaliga exempel på människor som trots handikapp, skador, ålder och problem lever så aktivt som det bara går. Människor springer både marathon och kör triathlon med höftproteser, knäproteser och diskbråck. Det gör ont men värdet och effekterna av att göra, av att vara aktiv, är långt större än smärtan. Att inte göra och att sitta still är sällan lösningen.

Hur mycket ska man då röra på sig? Varje dag! Gärna två gånger. Hur mycket ska man vila? Varje natt! Och hur nyttigt ska man äta? Så nyttigt man kan!

En löpare i 80-årsåldern sade en gång till mig: ”You don´t stop running when you get old. You get old when you stop running”

Ortorexi är vad Fredagsmysarna kallar aktiva människors strävan att leva så bra det går.


Ben & Rumpa



Invigde mina nya vikter ikväll :) körde ben & rumpa !

Kommentarerna jag fick när jag var klar " men OJ blir du så svettig av att köra ett pass hemma, imponerande " 

Haha :) ska man köra så ska det vara hårt !


Nu har mamma lagat mat ! Gött :)



:)




05.20

Idag tyckte Mollie att vi skulle ta morgon 05.20.... Det tyckte inte mamman.
Rasmus gick upp med henne först och sen jag.
Behövde inte vara uppe länge innan hon började bli trött igen. Gick upp i vårt mysiga, mörka, svala sovrum igen och kröp ner under täcket. Behövdes inget sjungande eller guppande vi båda somnade rätt snabbt ! Så mysigt :)) 

Vaknade nyss och nu ska vi starta den här dagen :)


Den börjar bra ! Känns stabilt :) 
Vill gå upp i muskler men det får vi nog ta i höst.


Bullar

Har bakat bullar ikväll. Testade ett nytt recept faktiskt och dom blev jättegoda sa Rasmus :) kul ! Ser fram emot att få trycka i mig en på lördag.

Bullar är en sån grej som är skit jobbigt att göra men något man vill ha hemma i frysen. Hatar köpta bullar. Det ska vara hembakat tycker jag :)

Hmm.. Längtar efter sängen. Måste bara vänta tills bullarna har svalnat så att jag kan packa dom...



JAAAA !!!

Ni fattar inte hur glad jag är just nu !! 
Har precis kommit hem från en runda på 5 km med vagnen och fa-an va bra det kändes !!! 
Jag fick ju årets jäkla håll hela tiden men i övrigt kändes det så sjukt bra i kroppen !!! Glad tjej :))
Tiden blev ju pissdålig men skit i den :) jobbigt vare !

Tips till alla, börja ej springa om det inte känns bra. En vacker dag ger kroppen grönt ljus och då är det bara att köra. Olika för alla !

Nu ligger mollie och jag ute på gräsmattan. Hon i skuggan och jag solar ! 




Godmorgon

Natten har varit lite sådär ! Mollie har inte riktigt varit sig själv sen hon fick sprutan, och inatt hade hon nog lite ont i magen. 

Igår fick vi veta att M är allergisk mot ägg, mjölk och katt ! Skönt att få veta men att hon är allergisk mot missan var verkligen ett jätte tråkigt besked :( min lilla bebis. Hur ska man kunna skicka iväg sin ena bebis ?? 
Hm.. Får se hur vi gör.


Käkar lite frulle nu. 
1 stort glas vatten + kaffe.
Smoothie med kvarg (lätt), vaniljkvarg (lätt), protein, kokos, chiafrön, kokosdryck, persika.

När Mollan ska sova lite senare tänkte jag att jag ska testa springa med vagnen igen. Nu var det ett tag sedan jag försökte.
Det har ju inte känts helt bekvämt med att springa men igår var jag hos barnmorskan för att få svar på lite frågor och då fick jag även veta ännu en gång att allt är kanon och att det bara är att köra på :)

Det är dags att lägga i en högre växel och jag har tänkt att springa på morgonen och köra mina pass som vanligt på kvällen. 




Ge upp eller fortsätta ?

Varje dag har jag röster i huvudet som säger åt mig att ge upp ! 
"Ge upp Frida " " gå till Ica och köp en påse godis istället " haha.. Så låter det i mitt huvud väldigt ofta.

Ibland är man nästan på väg men påminner mig själv om vilken jäkla resa jag gjort på 6 månader !
Alla promenader med vagnen i skitväder , sena kvällar som jag har kört mina pass fast jag har varit hur trött som helst. Ger jag upp nu har jag ju gjort allt det i onödan !

Skulle nog aldrig förlåta mig själv om jag  gav upp nu. Jag vill inte det. Som tur är så vinner allt det roliga över det jobbiga.

Det är bara fruktansvärt irriterande att ha några i huvudet som tjatar på en. Vi kan kalla dom för "socker" och "lathet". Mina värsta fiender..







Baka baka liten kaka

Tråkigt att baka när man inte får smaka !
Rasmus får smaka och säga om det är gott eller ej.. 
Det är snart min födelsedag och i helgen kommer min familj, så då måste man ju ha något att bjuda på. 


Ikväll blir det ett biceps, triceps & axlar pass !




Katrinplommon & päron

Har precis kommit hem från BVC. Mollie har fått sin 6 mån vaccinspruta :( lilla pluttan ! Det gjorde ont tyckte hon och efter det somnade hon i vagnen. Hon står fortfarande ute och sover så jag håller på att fixa katrinplommon & päron-puré. 

Så mycket godare och håller bra mycket längre än dom man köper på burk. 

Får se hur resten av dagen blir. Hoppas hoppas att mollie slipper bli sjuk av sprutan :( 




.




Whyyyyyy ????!!!!

Varför ligger det 3 st kexchoklad i min kyyyl ???!!!


Just det, mamma har varit här......
Rasmus får ta med sig till jobbet eller äta alla nu ! Klarar fan inte av att kolla på bland det godaste som finns varje dag ! 
Fast det kanske är bra träning ? Hm..

Aja, tur att jag har något annat som håller mig borta från socker.




Jobb

Igår jobbade jag hela dagen. Kom inte hem förrän efter 21.00. Mollie sov när jag kom hem men hon hade haft en kanondag med sin mormor och en kanonkväll med sin pappa :) 

Har jobbat lite idag med och nu sitter vi hela familjen och väntar på färjan ! 
Rasmus köpte en glass medans vi väntar men jag hade min "ätardag" igår men jag åt inget då heller :)
Var inte ens sugen på något onyttigt igår men lite sugen är jag idag. Aja får äta något nästa lördag !

Gräsö nu. Träna ben/rumpa ikväll.


Trött tjej <3


Mormor & Mollie 


Samtal

Suttit och ringt massa tråkiga samtal och även fyllt i allt i kalendern ! Tråkigt, men sånt som man måste göra när man är vuxen :( 

Händer mycket grejer i juni/juli :-) mest rooliga saker !!

Idag ska vi kolla tävling !! 


Nya hårfärgen ! Skönt att vara tillbaka ;-)





Middag

Har precis nattat M. Tror hon växer en massa och tänder som spökar. Hon vill sova mycket mer om dagarna. Idag hann jag bara rulla ner vagnen för trappen så sov hon. Då fick hon stå där och sova istället för att gå på promiss. Passade på att städa hela köket :)

Blev en sen middag idag. Helt sjukt mätt !!



Kört biceps & mage ikväll, och efter det färgade jag håret.
Hade ju fulaste hårfärgen i stan och nu är jag mörkbrun igen. Passar helt klart bäst i det men ibland är det kul att testa något annat :) 

Imorgon är det Rasmus första tävling för i år. Självklart ska vi heja på pappan :)



Lunch


Proteinpannkaka till mig. Potatis & broccoli till Mollie 👌
Inte så vacker pannkaka men den smakade ljuuvligt !


Klart M ska ha en egen tallrik.




.




Natti natti

Nu ska jag krypa ner bredvid min prinsessa. Sista natten i Sala. Imorgon åker vi hem igen. 

Imorse körde vi ett kort boxningspass. Det är inte alltid lätt att träna när man har barn med haha :) vi hann inte med allt, så ikväll körde vi ett till pass.

Nu kan man väll iaf sova med gott samvete tycker jag.




6 månader

Idag blir mitt älskade lilla hjärta 6 månader !! Helt galet ! 
Det är SÅ roligt att se henne utvecklas och hon är verkligen världens roligaste & sötaste bebis. Går inte en dag utan att hon får mig att skratta :) 
Vad gjorde jag egentligen innan hon kom ?? Ingenting vettigt iaf !

Du är mitt allt Mollie. Älskar dig mest i hela världen.