Tårtan

Idag gjorde jag Mollies tårta. Vi ska ju ha kalas imorgon och såhär blev den :)
Sp sprack lite på kanten tyvärr, men det syns bara på nära håll. Lite bucklig här och där men aja, proffs är man ju inte men fasiken va kul det är att hålla på !




Men vad äter hon då ??

Ganska ofta när man rabblar upp allt Mollie inte får äta så säger nästan alltid personen "men vad får hon äta då ?? Stackars Mollie ! "
Det är som att personen ser framför sig hur vårt "stackars" barn blir allt magrare, med näringsbrist får hon sitta och peta lite i en skål med potatis dag efter dag.. ^^

Det är klart, är man uppvuxen i ett snabbmakaron & falukorv - land så tror man ju det. 
Nej, M kan inte äta färdigköpta köttbullar, blodpudding eller pannkakor. Men vad gör det ? Visst, ibland hade det varit skönt för min egen del att bara kunna koka makaroner och steka köttbullar. Det krävs ju lite planering för att få ihop mat till M just nu men jag skulle tro att hon äter nyttigare än dom flesta. 
Bara rena produkter och inget kan köpas färdigt. Bra för M jobbigare för mamman. 
Hon äter med god aptit och följer sin kurva perfekt. 10295 g & 75 cm lång. 

I början var det svårt att få maten god och man visste inte riktigt hur man skulle göra, men nu börjar jag bli van och jag vet vad hon gillar. 

Idag blir det hennes favoriträtt: kyckling & ris med kokos/risgrädde. Santa Maria extra creamy (såå god). Brukade även ha majs i men vi hoppar över majsen tills eksemen är borta. 
Vi råkade ge henne sötpotatis igår och ungen blev knallröd ! Pantad som man är så trodde jag att sötpotatis var en sorts potatis.. Så nära släkt var dom inte tydligen..


Hela familjen går på "Mollie-dieten" så mina mål med träningen & kosten går käpprätt åt skogen kan man säga. Inte för att vi bara äter "smalmat" utan det är mer att jag fixar mat och matlådor till M & R och jag själv tar jag i sista hand. Ibland har jag lagat så förbannat mycket mat så jag orkar inte helt enkelt. Blir mätt av att se mat hela dagen !
Men mig går det ingen nöd på :) Står stadigt på mina 47 kg. Musklerna får vänta.. I december ska jag trycka i mig förbannat mycket julgodis (har redan startat) och efter det ska jag försöka bli duktig igen.


Nej, nu ska jag laga mat innan det är dags att dra till jobbet ! 



Kalas-klänning !

Mollies fina 1-års klänning som hon ska ha på sig på söndag :) såå fin. Från NK i Sthlm.


Just nu har jag en trött unge som sover gott i sin säng efter en massa bus & lek på förmiddagen.
Jag bakar bröd till M just nu. Vi har tagit bort vete också. 

Just nu äter inte Mollie mjölk, ägg, soja, baljväxter, allt som är rött/orange, vete, majs, typ alla frukter och säkert något mer som jag glömt :)

Hon är förmodligen inte allergisk mot ALLT får vi hoppas men man måste dra ner på allt för att veta VAD det är hon reagerar på. 



Grejar !

Elefanter, gelatinbollar, blommor, fjärilar osv.. Kaos på bordet ! Men kul äre :)
Fortsätter imorgon. Godnatt !





Jobba jobba

Ska strax åka iväg till jobbet, så om några timmar är ännu en jobbhelg över. Skönt :)
Jobbat rätt mycket på senaste tiden (om man tänker på hur planen var från början haha) men nästa vecka ska jag bara jobba på fredag och sen ska jag fira min lilla 1-åring resten av helgen.
Vi har bokat kafé villan på söndag eftersom att vi har så litet hemma. Vill att alla ska få plats utan att trängas :) plus att kafé villan är supermysigt !

Har ej fått schema för December ännu men jag antar att det kommer att bli till att jobba mycket. :) skönt med lite extra pengar, minus att jag & R går om varandra hehe.. Aja det är snart jul och då är han långledig ! 

Nu lär jag sticka ! 


Paket

Idag kom ett paket från Zara !! Har beställt jul/nyårs - klänningar till Mollie. Sååå fina :)







Gaah dör !

Såå jävla snygg !!!!




Onsdag

Idag är det städa, tvätta och packa som gäller. Imorgon åker jag och M bort resten av veckan.
Träffa lite vänner imorgon, vara barnvakt på fredag, sockerblomskurs i Uppsala hela lördagen, umgås med min bästa Milla lördagkväll :) Mollie ska sova hos mormor. 

Vi ska självklart ut och busa idag också :) kul att vara i lekparken tycker M. Gunga och hälsa på grodan (soptunnan haha). 





Modellering

Blir en sen kväll för mig. Sitter och pysslar ! Har ju en liten plutt som snart fyller 1 år :))  gissa vem som ser fram emot att dekorera tårtan ?? ;)


Just nu bråkar jag med ett elefant öra ! Fjärilar har jag också gjort :)

Äta bör man




Plugg

Sitter och pluggar E-ämnen haha... Soja, baljväxter. Rasmus läser av grejer i kyl & skafferi.
Som att vara tillbaka i skolan igen ;)

Hm.. Om M är allergisk mot detta. Vad ska hon leva på är min fråga ? Heh ? 😬




Plötsligt händer det !


Har sån jäkla träningsvärk i rumpan idag haha.. Herregud ! Kommer vara värst imorgon men det är nice på samma gång :)

Körde biceps & mage ikväll och fick lägga på mer vikter när jag körde biceps :))) det var alldeles för lätt ! Känns så jäkla skönt när det händer någonting. Det går ju inte på en dag liksom, så när man känner framsteg är det så jäkla nice :)

Just nu lägger pappan barnet. Jag ska ta en dusch och plugga in soja och baljväxter sen huhu :( funderar på om det kan vara boven gällande M.





Trött tjej <3


Myskväll

Den här dagen har gått så galet fort ! 
Har i alla fall haft en riktigt bra dag :) Har kört ett hårt ben/rumpa-pass ikväll. Lika nice som vanligt.
Barnet sover och nu blir det ost & kex mys framför tvn. 




Kaffe

Är inne på min andra kopp kaffe och sitter och skriver i Mollies matdagbok.
Helt slut är jag.. Men mest i huvudet. Jag tänker inte ens börja förklara för det finns ingen annan än vår familj som förstår. Ja, möjligtvis dom familjer som har samma problem själv då !
Har i alla fall städat hela övervåningen nu på morgonen och tvättat alla sängkläder. M vaknade upp helt flammande röd i hela ansiktet.


Hon har kommit in i en period när hon är jätte känslig. Mot allt nästan. Det enda jag gör om dagarna är att laga mat och städar känns det som. Försöker komma på vad hon reagerar på men det har slutat med att M matvägrar och typ lever på grönsaker. Jag förstår henne..

Av barnläkaren får man ingen hjälp heller. Tyvärr är det så för många med samma problem. Tack Gud för allergigruppen på Facebook. Föräldrarna där har mer kunskap än läkarna. Sjukt va ? 
I det här landet får man bara höra att ens barn har "atopiskt eksem". Det betyder att läkarna är för lata för att ta reda på vad barnet är allergisk mot. Det kostar för mycket pengar.

M som är allergisk mot mjölk fick mjölkfri ersättning på recept av barnläkaren. När jag gick med i gruppen på Facebook fick jag veta att just den ersättningen inte är helt ren från komjölkprotein ! Är man känslig så reagerar man på den med. 
Den har vi självklart slutat med och nu äter M välling men varför har inte idiot-läkaren koll på det ???

Såhär såg M ut efter att ha ätit lax. Tänk att dom där "atopiska eksemen" tittar fram mer när hon äter vissa saker ? Konstigt va ?


Tror att hon eventuellt kan vara allergisk mot damm också. Men jag är ju såklart inte helt säker. 
När kroppen har fått vila i flera veckor från några utbrott så kan hon stå emot bättre. Men när hon är inne i en känslig period så ja, då reagerar hon mot mycket.


Men vi kör en jobbdag på det ! Får se hur det går..