Beroende

 
Frukost är nog det bästa målet på hela dagen ♥
 
Just nu är jag beroende av gröt och satsumas.
Havregrynsgröt med salt + kanel (mycket kanel), äppelbitar som man värmer med gröten i mikron, äppelmos och mjölk haha.. helt sjuukt gott :)
 
 
Man håller sig mätt länge på en sånhär brakfrukost kan jag lova :)
 
 
 

Uppskatta vad du har istället för att beklaga dig över vad som saknas.

Jag är ganska bra på att glömma bort att uppskatta det jag har. Det är så lätt att bara vilja ha mer och att inte se det som är viktigt här i livet. Familjen betyder allt i slutändan. Att alla nära är friska och mår bra.
 
Måste bli bättre på att se allt det positiva i mitt liv ♥
 
 

Saffranskaka

 
Åh, igårkväll gjorde jag en jättegod saffranskaka <3
Mörkt ute, tända ljus och denna kaka gav mig en hel del julkänslor ! Mys :)
Kan ju säga att det går jättebra att frysa in kakan. Man måste alltså inte äta allt på en gång ;)
 

Nu ska jag göra mig iordning. Först ska jag till barnmorskan och sedan blir det jobb.
 
 

v. 38

Har mått jättekonstigt flera dagar irad.. Helt sjukt trött. Känns som att man börjar bli sjuk fast det bryter aldrig ut. Mår illa och känner mig nästan lite deppig. Måste ju bero på att det verkligen inte är lång tid kvar ?
Skumt är det i alla fall.
Vi var och hälsade på på akademiska förra veckan. Känns skönt att veta vart man ska och hur allt fungerar. Det är ett av Sveriges bästa sjukhus och jag vet att vi kommer att vara i goda händer. Jag känner mig redo och jag längtar så mycket efter min lilla bebis nu.
 
Jobbar 2 pass till sedan ska jag vara ledig hade jag tänkt. Det är skönt att bara vara hemma och fixa. Jag vill att det ska vara städat och fint här hemma ifall att det skulle sättas igång. Vill komma hem till ett fint och städat hem.
 
 
 
 
Barnet:
 
Barnet förbereder sig nu för att födas. De flesta av alla barn som föds i Sverige kommer ut mellan vecka 37+0 och 41+6. Ungefär sex procent föds före fullgågna 37 graviditetsveckor. Det råder oklarheter om vad som sätter igång förlossningen, men en forskning säger att det är barnet som bestämmer när det vill komma ut. Man anser då att graviditetslängden finns i ditt barns arvsanlag. Det anlaget har alltså bestämts efter vad som är normal graviditetslängd i din och din partners familj. Att barnet vuxit till en viss storlek samt om föregående fosterdel är fixerad eller inte har ingen direkt betydelse för när förlossningen sätts igång, men moderkakans livslängd spelar in.

Vikt 3 200 gram.

 

Mamma:

Vissa kvinnor ökar i vikt under hela graviditeten, andra stannar av mot slutet. Båda sätten är helt normalt. Däremot ska du vid plötslig viktökning eller viktnedgång kontakta din barnmorska. Nu kan det vara svårt att hitta kläder som räcker till. Klä dig bekvämt. Bylsiga, luftiga tröjor och byxor är helt rätt. Du har nog att fundera över och behöver inte öka bekymren genom att klä dig obekvämt. En del gravida kan uppleva en ilande känsla när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten. En del kvinnor drabbas av besvär med diarré i slutet av graviditeten. Det beror troligtvis på en ökning av hormonet prostaglandin som har till uppgift att tömma tarmen inför förlossning.

Den allra sista tiden brukar de blivande föräldrarna ägna tid åt att ”boa”. Städa, pyssla, gå igenom lådor och garderober. Samtidigt som detta är ett förberedelsearbete blir det också en bearbetning av det förgångna.


Bebis bebis bebis..

 
Har precis kommit hem från barnmorskan. Har som vanligt lyssnat på bebis hjärta och mätt min mage. Fick även skriva ett brev jag ska ha med till förlossningen och lite sånt :)
Nu har bebis fixerat sig och det är ju himla bra. Tycker att jag har känt av det faktiskt.
 
Nu tyckte barnmorskan att jag ska packa bb-väskan, så ska väll göra klart det. Är bara så sjukt irriterad på "lovely mama" som jag har beställt kläder ifrån. Jag beställde den 8:e och har fortfarande inte fått något paket. Skickade melj till dom för några dagar sedan och dom sa att dom skulle kolla upp det och höra av sig. Två dagar senare hade jag fortfarande inte fått något svar så nu har jag ringt och ringt och ringt tills jag till slut fick ett svar ! Tydligen var nått av plaggen slut !? MEN SÄG DET DÅÅÅ ! ååh så sjukt dålig service. Dom skulle höra av sig senare idag. Får en känsla av att dom inte kommer att göra det.. Tanken är att kläderna jag har beställt ska jag ha med mig till BB. Därför känns det så irriterande. Men får väll helt enkelt packa ner något annat så länge !
 
 
Lilla M <3 Vi längtar efter dig.
 
 

v. 37

 
Tiden går fort men samtidigt så sakta. Jag vill ha min lilla bebis här nuu. <3
Hon får verkligen inte plats längre ! Överallt i hela magen är hon. Ingenting är bekvämt och min halsbränna är hemsk. Jag har svårt att tänka mig att hon kommer att stanna kvar där inne i flera veckor till. Det känns som att hon kommer att komma tidigare. Fast så ska man ju inte tänka igentligen.. kommer bli sjukt jobbigt om hon inte kommer ut tidigare då ju. x)
 
Det är sjukt så mycket jag längtar nu. Vill veta vem det är där inne <3
 

Barnet:
 
Barnet ökar fortfarande i vikt, men växer inte så mycket på längden längre. Barnet är fullt medvetet. Det lagrar näring i sina organ för att klara eventuella påfrestningar vid förlossningen. Barnet tränar sina lungor genom att dra in och trycka ut fostervatten i dem. Ändå är lungorna de sista av barnets organ som mognar. Nu ligger de flesta startklara med huvudet nedåt. Om inte, brukar man försöka vända det.

Vikt 3 kg.

 

Mamma:

Det kan vara dags när som helst nu, men ta det lugnt. Många går längre än 40 veckor, särskilt förstföderskor. Att föda mellan vecka 37+0 och fram till vecka 41+6 anses normalt. Ditt fundusmått har planat av nu och växer inte lika snabbt. Många barn sjunker djupare ner i bäckenet nu. Det är vanligare om du fött barn tidigare. Brösten producerar redan råmjölk. Bäckenet är utvidgat. Den allra sista tiden kan gravida kvinnor få svårt att sova. Kanske kan man se det som en förberedelse inför alla vakna nätter som väntar tillsammans med babyn.


Måndag

 
Nu kör vi sista jobbveckan och sedan går jag på mammaledighet tänkte jag. Kan hända att jag jobbar några dagar till, vi får se :) Har lite svårt att bara gå hemma utan att få dåligt samvete. Men två - tre veckor innan bebis kommer borde jag väll få gå hem.
 
 
Vi var ju på föräldrautbildning förra veckan och jag hade bara hört från andra hur värdelösa dom brukar vara men jag tycker faktiskt att dom tog upp väldigt bra saker. Jag gillade att barnmorskan riktade sig mest till killarna faktiskt. Mycket av det hon sa visste jag redan om men killarna hade inte en aning. R lärde sig i alla fall jätte mycket och tyckte att kursen var riktigt bra. Vi fick även ett häfte som vi ska gå igenom hemma innan nästa gång vi ses. Hela häftet var även det mest riktat till killarna.
 
 
 
Igår fyllde älsklingen år. Gick upp tidigt och gjorde en tårta som jag faktiskt hann smaka på innan jag åkte till jobbet. Den blev riktigt saftig och god, fast själva fyllningen försvann nästan haha.. tyckte att jag hade på hur mycket som helst men tårtbottnen verkade suga upp det mesta ;)
 
Jag gjorde chokladtårtbotten med hallon och mascarponefyllning. Runt om tårtan är det philadelphia och vitchoklad :)
 
 
 
Nu ska jag göra mig iordning. Äntligen ska jag till frissan och styra upp mitt hår ! :)
 
 
 

17/10-13

 
Idag är det exakt en månad kvar. Bebis är ju beräknad den 17 nov :)) Vi längtar såå !!
 
 
 
v. 36
 
Barnet:

Om du väntar ditt första barn ligger det troligtvis i rätt position nu, uppochned. Tycker du att bebisen rör sig något annorlunda jämfört med tidigare? Det kan bero på att det är trångt därinne, men är du minsta orolig prata med din barnmorska. Nu ökar fostervattnets mängd inte mer utan det minskar snarare eftersom din kropp absorberar en del av det. Hjärnan är färdigväxt. En del psykologer säger att barnet redan nu är medveten om sitt "jag" eftersom det kan svara på saker med till exempel sparkar.

Vikt 2 800 gram.

 

Mamma:

Din livmoder är 32-35 centimeter. Din mage kan börja sjunka ner lite och det blir lättare att andas, men det kan fortfarande vara svårt att hitta en bekväm sovställning. Många gravida upplever att de behöver kissa ännu oftare än tidigare. Det beror på att livmodern trycker på urinblåsan. Nu kanske din vikt stannar till förlossningen. Kolostrum eller råmjölk kan läcka ur dina bröst fast bebisen ännu inte är född. Försök att äta nyttigt och varierat. Barnet får all sin näring i från dig. Tankarna rör sig säkert mer och mer kring barnet. Kanske känner du oro inför förlossningen. Men en dag finner du att längtan efter att träffa barnet har tagit överhanden och att eventuell rädsla har bytts ut mot längtan efter förlossningen.

 

Imorgon ska vi på föräldrautbildning. Två gånger får man gå dit och prata om förlossning och amning, sen ska vi även åka till akademiska i Uppsala. Jag ser mest fram emot att hälsa på akademiska faktiskt. Skulle kännas tryggt att ha fått varit där en gång innan.

Föräldrarutbildningen ska mest bli rolig för att träffa andra som också ska ha barn här :)

 

Nu ska jag göra mig iordning. Jobba ikväll.

 

 

 

 

 


I love it

 
 
 
Himla skön dag :) fika i solen. Vi satt och tittade på en liten säl som var en bit från klipporna ! Inte alla som får se en sån faktiskt :) kul ! 

Kontroll

 
Idag är det riktigt ruskväder ute. Det blir till att vara hemma och mysa idag. Tvätta en massa ska jag göra och även baka lite till R födelsedag :)
 
 
Igår var jag på kontroll igen. Min barnmorska som jag brukar gå till var sjuk så jag fick träffa en annan. Men hon var riktigt trevlig hon med. När hon kände på min mage så frågade hon om jag hade tränat mycket innan för jag hade så mycket magmuskler haha ;) Såå jag menar, hur kan man inte gilla henne !?
Aja, magen kommer ändå vara helt förstörd efter det här, men jag ser fram emot dagen jag kommer att kunna börja träna som vanligt igen ! Jag är taggad !
 
 
Igår skruvade äntligen R upp krokarna på hyllan jag har hållt på och grejat med :)
 
Hylla före:
 
 
Och såhär blev det..
 
 
 
 
 
 

Rolig app

 
Igår fick jag ett stort kort på mig och R på posten haha. Mamma ville prova en ny app hon har och jag tycker faktiskt att den verkar vara riktigt rolig !
Man kan ladda ner den från posten.se, tar eller väljer en bild man har, skriver adressen bilden ska till och sen sköter posten resten :)
 
 
 
 
 

v. 35

 
Barnet:
Nu är barnet ungefär 45 centimeter långt. Du har säkert känt av att barnet hickar ibland. Det sväljer fostervatten, kissar och tränar därmed matsmältningen. Barnet har hittills varit ganska skrynkligt men nu börjar huden räta ut sig. Navelsträngen är generellt cirka 50 centimeter lång och tjock som en tumme.
Vikt 2 600 gram.
 
 
Mamma:
Ditt totala fundusmått är nu ungefär 31-35 centimeter. Du kan ha ökat mellan cirka elva till tretton kilo. Så här långt in i graviditeten brukar ledbanden och musklerna i korsryggen mjukas upp. Detta kan göra att du får ont i ryggen. Om värken är besvärande bör du prata med din barnmorska. Många känner sig lättirriterade nu. Bebisen trycker på överallt. Det är svårt att andas, sitta, stå och sova. Prata mycket med din partner så han eller hon förstår vad du går igenom. Nu står magen som högst för att snart sjunka ned lite. Då blir det lite lättare att andas igen. Det är lätt att bara fokusera på förlossningen, men börja också att läsa på lite om amning och livet efter förlossningen.
 
 
Nu är det inte alls lång tid kvar ! Längtar så fruktansvärt mycket nu. Vill bara ha min lilla M här och mysa <3
Känner mig SÅ färdig med att vara gravid. Magen är stor och jobbig och det är svårt att sova. Inatt vaknade jag kl 4 och har varit vaken sen dess.
Nej, nu hoppas jag att dom här sista veckorna går fort så att jag får pussa på min lilla skrutt <3
 
 
 
 

Bilder

 
Kollade igenom lite gamla bilder. HAHA så kul att se hur magen har utvecklats ! Jag hade ju aldrig kunnat tro att magen skulle kunna bli så jävla stor som den är nu !
 
 
Bulan ;) Tänk, där hade jag nästan en midja. Har glömt hur det känns :)
 
 
Här började man tycka att magen började bli stor ;)
 
 
Sjukt att magen kan växa så mycket på så kort tid.
Nu vill jag inte att den ska växa så mycket mer x)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bröllop

 
Idag ska R på bröllop i kyrkan som ligger precis bredvid vårat hus. Jag var också bjuden men jag ska jobba idag.
Jag har i alla fall styrt upp lite gott till grabbarna. Dom ska till oss innan dom ska gå till kyrkan.
 
 
Gjorde lax och skink snittar, plus skagen krustader :)
 

Nu ska jag bara ta det lugnt tills jag ska åka och jobba. Det är marknad i Öregrund också så man kanske ska gå och kolla en sväng :)
 
 
 
 

Blueberry

 
Inga hål i tänderna ! :D Skönt. Har snurrat runt i både Östhammar och Öregrund nu på morgonen och fått mycket gjort, så då var det gott med en kopp te :)
 
 
Hittade denna på ica. Riktig god :) Rekomenderas !
Älsklingen kom även hem på lunchen och hade köpt en kanelbulle till mig :)) mums !
 
 
 
 
 
 
 

Godmorgon !

 
Här har vi varit vakna sedan klockan 5 imorse. Akut kissnödig och en galen bebis i magen gjorde det svårt att somna om. Lilla stackaren hade hicka också. Hon har det flera gånger om dagen. Tycker så synd om henne haha, pluttis <3
 

Jag ska snart åka till Tandläkaren :// uuäähh.. hoppas hoppas att jag inte har något hål !
Idag är jag ledig. Senare ska vi åka en sväng till Uppsala :)
 
 
Glöm inte att äta kanelbullar idag :)) Jag tjuvstartade med att äta en igår ! Svårt att låta bli när jag fick tina runt 300 bullar på jobbet ;)
 
 

Dansar till musiken

 
 
 
 
Lilla namo - badman, jävlar så skön låt. Tycker bebis också ! Eller ja, hon verkar tycka om all musik. Det blir fart i magen om man sätter på en låt :)
 
 
Funderade lite på vilka det är som läser min blogg ? :) Såg att det var bra många från sthlm. :)
Släng iväg en kommentar :D